Orez cu lapte - Retete practice

Orezul cu lapte e un preparat ideal la desert sau la micul dejun, potrivit si pentru cei mici.

Ingrediente

200 g orez cu bob rotund 1,2 l lapte 3 linguri zahar o portocala o lamaie un ou praf + un baton scortisoara
Mod de preparare:
  1. Laptele si scortisoara se pun la fiert cu coaja curatata a celor doua citrice.
  2. Cand laptele aproape da in foc, se micsoreaza flacara si se pune orezul. Se lasa 20 minute amestecand din cand in cand.
  3. Se trage de pe foc, se scot scortisoara si cojile, oul se bate cu zaharul si se adauga in orez amestecand.
  4. Se repartizeaza orezul in cupe si se presara cu scortisoara.

Sfaturi utile:

✽ Atunci cand faci orez cu lapte e bine sa folosesti o oala cu fundul gros pentru a evita ca acesta sa se lipeasca.

✽ Pentru ca orezul sa nu ramana nefiert, foloseste lapte din abundenta.

✽ Orezul cu lapte se poate servi alaturi de dulceata de visine, fiind o combinatie foarte buna la gust, sau alaturi de orice alt tip de dulceata iti este pe plac.

S-ar putea sa-ti placa si:

Budinca de orez

Spuma de lapte cu ciocolata

Orez cu lapte si capsuni