Te-ai plictisit de negresa simpla, traditionala? Incearc-o in varianta asta, cu glazura delicioasa deasupra si cu gust puternic aromat, ce duce cu gandul la Craciun.

Ingrediente

6 oua 150 g zahar 250 g dulceata de portocale 250 g iaurt grecesc 125 g faina 60 g cacao neagra 1/2 pliculet praf de copt 1 lingura cafea instant 2 linguri apa esenta vanilie

Ingrediente pentru glazura

120 ml smantana pentru frisca 180 g ciocolata neagra 60-80%

Ingrediente pentru decor

felii de portocala confiata/proaspata
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie. Combina cafeaua instant cu cele 2 linguri de apa si adauga-le peste compozitie, urmate de iaurt si dulceata.
  2. Separat, amestec ingredientele uscate (faina, cacaua, praful de copt si un praf de sare).
  3. Combina cele 2 compozitii, pune aluatul intr-o tava de prajitura si da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.
  4. Incinge smantana pentru frisca pana aproape de fierbere si toarn-o peste ciocolata tocata cat mai marunt. Lasa ingredientele 1-2 minute, apoi amesteca pana la omogenizare.
  5. Toarna glazura obtinuta deasupra negresei, las-o sa se raceasca, apoi portioneaz-o si orneaza fiecare patrat cu felii de portocale.

Cea mai rapida negresa

Negresa fara coacere

Negresa din 3 ingrediente – fara faina