Nu stii ce sa mai gatesti incat sa fie satios si pe gustul tuturor? Incearca o musaca de cartofi! E un preparat complet, cu ingrediente obisnuite, dar care odata combinate, sunt un deliciu!

Ingrediente

1 kg cartofi 500 g amestec carne tocata 2 lingurite oregano 2 catei usturoi o conserva rosii maruntite (400 g) 200 g cascaval sare piper boia

Ingrediente pentru sosul bechamel

2 linguri unt 2 linguri faina 500 ml lapte sare piper
Mod de preparare:
  1. Caleste carnea intr-o tigaie bine incinsa, pana ce isi modifica culoarea. Adauga sare, piper, boia si cei 2 catei de usturoi maruntiti. Toarna toata conserva de rosii maruntite, amesteca si lasa compozitia sa clocoteasca la foc mic pentru 10 minute.
  2. Curata si taie cartofii felii, apoi pune-i la fiert acoperiti cu apa, pentru 10 minute la foc mare, sa se fragezeasca.
  3. Topeste untul la foc mic, adauga faina si amesteca energic. Toarna laptele treptat si amesteca, apoi lasa sosul bechamel la foc mic pana incepe sa se ingroase. Potriveste de sare, piper si adauga boia.
  4. Scurge cartofii de apa si tamponeaza-i cu prosoape de hartie. Asaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, urmati de 1/2 din cantitatea de carne tocata. Peste carnea tocata toarna 1/2 din sosul bechamel si intinde-l cat mai bine.
  5. Peste sosul bechamel asaza un alt strat de cartofi, restul de carne si de bechamel. Deasupra sosului bechamel rade generos cascaval si da tava la cuptor pentru ~60 de minute.

Sfat util:

✽ Daca ti se pare prea grasa crusta de cascaval, tamponeaz-o cu servete de hartie, pentru a elimina excesul.

S-ar putea sa-ti placa si:

Musaca de telina

Timballo sicilian

Caserola de paste cu pui Alfredo