Un desert la extreme, rece si cald in acelasi timp, de care te poti bucura tot anul. Merele acordeon servite cu inghetata sunt un rasfat perfect pentru zilele in care ai invitati si vrei sa-i surprinzi cu un desert original.

Ingrediente

2 mere mari 4 linguri zahar brun 3 linguri unt 1/2 lingurita scortisoara 2 linguri nuca tocata marunt
Mod de preparare:
  1. Curata 2 mere de coaja si cotor, apoi taie-le pe jumatate. Feliaza superficial fiecare jumatate, fara a strapunge cu cutitul fiecare felie.
  2. Topeste o lingura de unt, amestec-o cu 1/2 din cantitatea de scortisoara si unge merele cu compozitia.
  3. Da merele la cuptor pentru 20 de minute, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.
  4. Topeste untul ramas si amesteca-l cu restul de scortisoara, nuca tocata marunt si zaharul brun. Departeaza “feliile” de mar si preseaza compozitia printre ele, apoi da merele din nou la cuptor, fara sa le acoperi, pentru alte 10 minute.
  5. Serveste fiecare jumatate de mar cu o cupa de inghetata de vanilie.

Incearca si:

Mere in foietaj

Prajitura 5 mere

Tarta cu mere