Se fac cu mare usurinta si te scutesc de o grija cand ai musafiri. Sunt foarte similari ca si compozitie cu o banala pizza, dar mult mai usor de facut.

Reteta de melcisori a fost trimisa de Petria Florescu, din Mehedinti.

Ingrediente

un pachet aluat foitaj 200 ml sos de rosii 150 g cascaval 50 g sunca presata 2 carnati 100 g ciuperci 200 g ardei gras rosu 2 linguri ulei Oregano busuioc 4 rosii potrivite sare
Mod de preparare:
  1. Foitajul dezghetat se intinde cu sucitorul pe o planseta presarata cu faina. Se unge cu sos de rosii si 2 linguri de ulei si se presara cu oregano, busuioc si sare. Se adauga sunca taiata solzisori, carnatii rondele si legumele. La final, se pune cascavalul ras.
  2. Se ruleaza strans si se taie rondele de aproximativ 2 cm in diametru care se pun in tava si se dau 8-10 minute la cuptorul preincalzit.