O reteta perfecta pentru cei care prefera carnea aromata in vin, cu sos din abundenta. Reteta de medalion de curcan este explicata pas cu pas, pentru a-ti usura munca.

Ingrediente

un piept de curcan 8 catei usturoi o crenguta rozmarin proaspat sare piper

Ingrediente pentru sos

4-6 rosii in bulion o ceapa 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei 150 g masline cu samburi patrunjel sare piper
Mod de preparare:

Pasul 1:

Usturoiul curatat se preseaza si se amesteca bine cu rozmarinul tocat, sarea si piperul. Se unge partea carnii care va fi la interior cu acest amestec, se ruleaza si se leaga. Se asaza in folie de copt, se strange pachetul si se transfera in tava de copt. Se lasa 45 de minute la cuptor.

1

Pasul 2:

In ulei, se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga rosiile taiate cat mai mic si sucul lor. Se adauga sare si piper, vinul si se lasa la fiert 5 minute.

2

Pasul 3:

Se adauga maslinele si verdeata si se mai lasa la fiert 5 minute.

3

Pasul 4:

Friptura se taie numai dupa ce s-a racit, se adauga in sos si se mai lasa 10 minute impreuna. Se serveste cu piure de cartofi sau orez.

4