Ma’amoul este un desert cu specific oriental perfect pentru o dupa-amiaza in care ai musafiri si vrei sa-i impresionezi cu o reteta deosebita.

Ingrediente pentru aluat

750 g gris fin 250 g faina 450 g unt 20 g drojdie uscata 150 ml lapte

Ingrediente pentru umplutura

250 g fistic nesarat 5 linguri zahar 5 linguri sirop de zahar 30 g unt topit
Mod de preparare:
  1. Cu o seara inainte se amesteca grisul, faina si untul topit. Se lasa la rece. A doua zi, jumatate din cantitatea de fistic se marunteste, se adauga zahar, sirop si unt topit peste tot fisticul, si cel tocat, si cel intreg.
  2. Drojdia se desface in lapte si apoi se toarna in amestecul cu faina. Se amesteca bine pentru a obtine un aluat din care se rup mici bile nu mai mari de o nuca. Se intinde bucatica de aluat in palma, se pune umplutura, se inchid marginile si se pun in forma speciala de fursecuri.
  3. Pe masura ce se formeaza, se pun in tava de copt tapetata cu hartie si se coc 10 minute. Se procedeaza la fel si pentru celelalte fursecuri.