In perioada verii e indicat sa mananci cat mai multe legume. Aceasta reteta inlocuieste clasicele paste pentru lasagna, deci carbohidratii, cu legumele proaspete, mult mai usoare si mai sanatoase.

Ingrediente

3 vinete 3 linguri ulei de masline sare piper 2 conserve piure de rosii (de 400 ml fiecare) 2 catei de usturoi boia de ardei dulce 500 g branza de vaci 2 oua 350 g mozzarella rasa busuioc proaspat o lingurita zahar
Mod de preparare:
  1. Taie vinetele felii subtiri (~0.5 cm), asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ulei, apoi presara-le cu sare si piper. Da vinetele la cuptor pentru 15 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.
  2. Intr-o cratita incapatoare, pune piureul de rosii, usturoiul pisat, sare, piper si o lingurita de zahar. Lasa sosul sa scada 10 minute la foc mic, din momentul in care incepe sa fiarba.
  3. Bate ouale, amesteca-le cu branza de vaci si busuiocul proaspat tocat marunt (pastreaza 3-4 frunze pentru decor). Intr-o tava termorezistenta asaza un strat de sos de rosii, unul de vinete coapte, unul de branza de vaci (1/4 din cantitate), apoi presara mozzarella(1/4 din cantitate).
  4. Repeta procesul de inca 2 ori, incat ultimul strat de deasupra sa fie unul de sos de rosii, branza de vaci si mozzarella. Da tava la cuptor pentru 25-30 min, pana cand stratul de branza se rumeneste. Serveste preparatul cu busuioc presarat deasupra.

Incearca si:

Lasagna

Lasagna cu dovlecei

Lasagna cu spanac si ciuperci