Lapte prajit
360 minute
6 portii
Usor
Prepara o budinca super-cremoasa, aromata si crocanta in acelasi timp! Laptele prajit e un preparat din bucataria spaniola pe care il faci usor si il poti savura cald.
Ingrediente
3 galbenusuri de ou
lapte 600ml
400 ml smântană pentru frisca
100 g zahar
70 g faina
70 g amidon
Coaja unei portocale/lamai
1 baton de scorțișoară
3-4 linguri de unt (pentru prajit)
Ingrediente pentru crusta
2 oua
pesmet
zahăr și scorțișoară.
Mod de preparare:
- Intr-o cratita pune la foc mic smantana pentru frisca, zaharul, coaja portocalei (nu rasa, ci bucati mari) si batonul de scortisoara. Bate galbenusurile si adauga treptat si alternativ cate putin lapte, faina si amidon, pana cand incorporezi tot laptele, amidonul si faina.
- Scoate coaja de portocale si batonul de scortisoara din cratita de pe foc, lasa smantana sa dea in clocot si adauga treptat amestecul de lapte si galbenusuri. Da focul mai mare si continua sa amesteci pana cand crema se ingroasa.
- Pune budinca obtinuta intr-o tava nu foarte mare, in genul celor termorezistente, si da crema la rece pentru 6 ore. Taie prajitura in patrate egale, amesteca zaharul si scortisoara, pentru a le avea pregatite si bate ouale.
- Trece fiecare patrat de budinca prin ouale batute, apoi prin pesmet si pune-le la prajit in unt topit. Scoate patratele de lapte prajit din tigaie cand se rumenesc si da-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews