Un mod foarte original si prezentabil de a servi un aperitiv atat de banal: lalele din rosii. Perfect pentru petreceri formale si nu numai.

Ingrediente

120 g crema de branza la temperatura camerei mix de condimente italiene 5 linguri de maioneza 500 g rosii Roma

Ingrediente pentru decor

1-2 legaturi de ceapa
Mod de preparare:

1. Amesteca intr-un bol crema de branza, condimentele si maioneza.

2. Taie fiecare rosie pe lungime, in cruce, insa fara a taia pana in capat.

3. Goleste rosiile de seminte si umple-le cu amestecul de branza. Este foarte practic sa folosesti un pos de ornat sau o punga de plastic cu un colt taiat.

4. Spala ceapa si taie frunzele cat mai lungi, apoi aseaza-le pe farfurie. Pastreaza un fir de ceapa pentru a lega “buchetul de lalele”.

5. Aseaza fiecare rosie peste firele de ceapa cu umplutura in directia opusa, incat sa para ca lalelele sunt inflorite.

Sfaturi utile

1. Daca nu iti place in mod deosebit crema de branza sau timpul este limitat si vrei sa obtii lalelele chiar mai repede, foloseste bile de mozzarella in locul umpluturii. Pastreaza doar condimentele pentru a da o aroma delicioasa combinatiei de rosii si mozzarella.

2. Pentru cei care nu prefera branza cu maioneza, 2-3 linguri de unt sunt mereu o solutie alternativa la indemana.