Daca iti place fisticul atunci cu siguranta vei aprecia gustul aromat si racoritor al inghetatei de fistic. Rasfata-ti familia si prietenii cu un desert deosebit.

Inghetata de fistic se serveste cu felii de limeta si ornata cu frunzulite de menta proaspata.

Ingrediente pentru pasta de fistic:

125 g fistic crud, nesarat, curatat 30 g faina de migdale 60 g zahar pudra 2 linguri apa 3 picaturi esenta migdale o lingura ulei de alune

Ingrediente pentru restul inghetatei:

50 g fistic nesarat, curatat 500 ml lapte integral 100 ml frisca lichida 6 galbenusuri 125 g zahar pudra
Mod de preparare:

Pentru pasta, fisticul se pune la cuptor 15 minute, timp in care se fierbe un sirop de apa cu zahar. Se pun fisticul si faina de migdale, se amesteca si, dupa ce se va albi, compozitia se pune in cuva robotului. Se mixeaza, se adauga apoi uleiul si esenta de migdale si se continua mixarea inca 10 minute.

Fisticul pentru înghetata se prajeste 15 minute la cuptor si se marunteste grosier. Laptele si frisca se pun pe foc si, cand da in fiert, se adauga pasta de fistic, amestecand bine cu telul mic.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, se toarna laptele fierbinte, se amesteca si se pune pe foc pentru a obtine o crema groasa. Se trage de pe foc, se pune fisticul maruntit mai mare, se lasa la racit si se da la congelator pentru o noapte. Se amesteca din cand in cand ca sa se sparga cristalele de gheata.

Mod de pastrare:

Se pastreza la rece 12 ore inainte de a fi servita.