Nu ai voie prajeli, dar placerea ta vinovata sunt gogosile? Pregateste-le la cuptor dupa reteta asta simpla! La origine, aceste mini-gogosele provin din New Orleans, dintr-un local numit Cafe Du Monde, ce le serveste sub denumirea de beignets, alaturi de o cafea neagra.

Ingrediente

170 ml apa calda 100 g zahar 1 lingurita drojdie uscata 1 ou 1/4 lingurita sare esenta de vanilie 115 ml lapte 525 g faina 2+2 linguri unt

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Combina apa calda cu drojdia si 1 lingura de zahar. Separat, bate oul cu vanilia, sarea, laptele si restul de zahar. Toarna drojdia activata si 2 linguri de unt topit si racit, apoi incorporeaza faina treptat.
  2. Framanta aluatul pentru 2-3 minute, pana cand devine uniform, dar usor lipicios. Lasa-l sa creasca la cald pentru 2 ore. Presara faina pe blatul de lucru si pe sucitor, apoi intinde aluatul, incat sa aiba grosimea de 5 milimetri.
  3. Taie aluatul cu cutitul sau cu un cutit de pizza, decupand linii orizontale, cu distanta de 5-6 cm intre ele, apoi cu linii verticale, pastrand aceeasi distanta.
  4. Muta gogosile pe o tava de cuptor tapetata cu foaie de copt, pastrand o distanta intre fiecare 2, sa poata creste. Lasa-le acoperite pentru 35-45 de minute la cald.
  5. Chiar inainte de a da gogosile la cuptor, unge-le cu putin lapte. Da-le apoi la cuptor pentru 15-17 minute la 180 de grade, sau pana cand sunt rumenite si pufoase.
  6. Cand scoti gogosile din cuptor, unge-le cu putin unt topit, apoi presara-le cu zahar pudra.