Sunt simplu de facut, dar ies super pufoase si fragede! Pregateste niste gogosi cu zahar si scortisoara ori de cate ori ai pofta de un dulce usor.

Ingrediente

250 g faina 1 lingura unt 1 ou 1 lingura zahar 3 linguri lapte 2 linguri apa un pliculet drojdie 1 praf de sare

Ingrediente pentru servit

3 linguri zahar fin 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
  1. Pune zaharul si drojdia in acelasi castron, apoi adauga apa, laptele si sarea. Amesteca, incorporeaza oul si faina, apoi incepe sa framanti aluatul obtinut, pentru 10 minute. Dupa 5-6 minute de framantat adauga untul moale, preasara aluatul cu faina, da-i o forma rotunjita si lasa-l acoperit, la cald pentru o ora.
  2. Cand aluatul a crescut semnificativ, intinde coca pe o suprafata bine pudrata cu faina, pana cand obtii o foaie cu inaltimea de 0.5-0.7 cm.
  3. Foloseste o forma rotunda pentru taiat prajituri sau un pahar si taie gogosile. Decupeaza-le centrul cu o forma mai mica de prajituri (de dimensiunea unui dop de sticla) sau cu un pahar de tarie.
  4. Lasa gogosile sa creasca pentru alte 20 de minute, apoi prajeste-le in ulei incins, la foc mic. Intoarcele periodic, pentru a asigura o prajire uniforma, scoate-le dupa ce au devenit aurii si, cat sunt caldute, trece-le printr-un amestec de zahar fin si scortisoara.

Vezi si:

Gogosi cu afine

Gogosi din banane

Gogosi cu gem sau ciocolata