In pragul Sarbatorilor de Iarna, si nu numai, indulcestete cu un fulg de nea cu nectarine, un dulce de casa bun de mancat pe saturate. Reteta a fost trimisa de Petria Florescu, din Mehedinti.

Ingrediente pentru blat

4 oua 200 g zahar 200 g faina o fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema

250 g unt 200 g zahar pudra 150 ml lapte un plic zahar vanilat 2 lingurite fulgi de cocos

Ingrediente pentru decor

Nectarine Cocos
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Separat, albusurile se bat spuma. Cele 2 compozitii se combina si se adauga esenta si faina, amestecand de jos in sus, pana se obtine o compozitie omogena. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 30 de minunte, pana trece testul scobitorii.
  2. Pentru crema, se fierbe laptele si apoi se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. Dupa aceea, se amesteca impreuna cu cele doua tipuri de zahar, fulgii de cocos si untul moale, mixandu-le aproximativ 10 minute.
  3. Cand blatul e copt si s-a mai racit un pic, se taie in doua foi egale. Se asaza o foaie de blat si se unge cu crema de unt, avand grija sa mai ramana 5-6 linguri de crema.
  4. Se asaza cealalta foaie de blat si se portioneaza prajitura dupa preferinta, apoi fiecare bucata se trece prin crema ramasa si se tavaleste prin fulgii de cocos. Se decoreaza cu nectarine, pentru un gust desavarsit.