Cand ai pofta sa mananci o friptura suculenta, incearca sa o gatesti dupa reteta asta. Cu putin efort vei obtine un pranz complet, savuros si sanatos.

Ingrediente

un kg muschi de vitel 125 g unt cimbru rozmarin sare piper

Ingrediente pentru garnitura

un kg cartofi mici 5-6 cepe mici un catel usturoi 25 g unt sare piper 3 linguri ulei
Mod de preparare:
  1. Se topesc 50 g unt intr-o tigaie si se rumeneste carnea pe toate partile. Apoi se lasa 10 minute sa se odihneasca.
  2. Intr-un vas de cuptor se pune carnea cu restul de unt, se presara cu sare si piper, cimbru si rozmarin, se acopera cu un capac si se lasa doua ore la cuptor stropind-o cu sosul din tava.
  3. Intre timp, cartofii se rumenesc in amestec de unt si ulei si, cand s-au rumenit, se dau deoparte, se sareaza, se pipereaza si se adauga usturoiul.
  4. Dupa doua ore de coacere se adauga cartofii in tava, se pun si cepele curatate de coaja si se mai lasa o ora la cuptor stropind cu sosul din tava.

S-ar putea sa-ti placa si:

Friptura de curcan la cuptor

Pui grecesc cu lamaie

Pui la cuptor in sos dulce-acrisor