Dau un gust excelent multor preparate şi o savoare deosebită, deşi le folosim mai mult pentru gem şi peltea. Da, gutuile pot fi alaturate cu succes unei fripturi de berbecut suculenta.

Ingrediente

o pulpa dezosata de berbecut 3 gutui 2 lingurite rase de el hanout un baton scortisoara un praf sofran 3 crengute rozmarin proaspat 4 linguri ulei 2 cepe sare piper
Mod de preparare:
  1. Carnea se curata de pielite si se unge cu un amestec de ras el hanout, rozmarin, scortisoara, sare, piper, sofran si ulei.
  2. Se pune carnea in folie de plastic sau intr-o punga si se lasa la frigider pentru o ora.
  3. Carnea se rumeneste apoi in ulei pentru aproximativ 10 minute si apoi se transfera intr-o tava de cuptor. Se adauga ceapa taiata mai mare si felii de gutuie cu tot cu samburi.
  4. Se toarna sucul rezultat de la rumenirea carnii si se pune tava in cuptorul neincalzit pentru aproximativ 2 ore, in functie de greutatea pulpei.

Sfaturi utile:

✽ Respectarea timpului de gatire a carnii de berbecut e foarte importanta. In cazul prepararii la cuptor calculati 10-15 minute pentru fiecare jumatate de kilogram.

✽ Stropiti regulat cu sucul folosit la coacere, ca sa nu se usuce.

✽ Lasati carnea in cuptorul stins (ramas cald) inca 15 minute. Veti obtine o friptura frageda si preparata uniform.