Frigaruile sunt modalitatea ideala de a patrunde carnea exact atat cat vrei. Aceste frigarui a la grec sunt perfecte pentru amatorii gustului de usturoi si de gratar proaspat facut.

Ingrediente

500 g piept de pui 2 catei usturoi o lingura oregano uscat 65 ml ulei sucul unei lamai sare piper
Mod de preparare:
  1. Se piseaza usturoiul si se pune intr-un vas. Se adauga oregano, uleiul, sare, piper si sucul de lamâie.
  2. Se taie carnea in cuburi care se pun in amestecul de usturoi.
  3. Se acopera cu o farfurie si se lasa 15 minute, timp in care se pregateste gratarul.
  4. Se infige carnea pe tepuse care se pun pe gratar 10 minute. Se aduc la masa cu sos picant, dupa gust.

Sfaturi utile

✽ Daca iti plac frigaruile mai condimentate se poate adauga si un ardei iute pistat, alaturi de celelalte condimente.

✽ Adauga vin alb la sosul in care marinezi carnea si pregateste-o din timp, sa stea cateva ore pentru a capata toate aromele condimentelor inainte de a o frige la gratar.

✽ Poti pune, printre bucatelele de carne, rondele de ceapa rosie si felii de ardei gras. Frigaruile vor avea un gust mult mai apetisant.

✽ Carnea de pui poate fi combinata si cu bucatele subtiri de kaizer afumat.

✽ Frigaruile se servesc calde, cu legume la gratar, cu sosuri din mustar sau din iaurt cu usturoi si marar.

Sursa foto: Shutterstock