Preparatul asta e ceva mai consistent si bogat in grasimi, asa ca nu este cea mai buna alegere pentru o cina tarzie. In schimb, enchiladas de pui merge de minune la pranz, mai ales cand il imparti cu cei dragi.

Ingrediente

2 linguri faina 3 linguri unt 400 ml supa de pui 150 g smantana 250 g pui gatit (piept/pulpe) 200 g cascaval/mozzarella 6 foi tortillas 50 g ardei iute murat sare piper
Mod de preparare:
  1. Frige puiul pe gratar sau la tigaie, apoi rupe-l fasiute cat mai subtiri. Combina fasiile de pui cu 100 g cascaval.
  2. Umple foile tortillas cu 1/6 din amestecul de pui si branza, apoi ruleaza-le ca pe niste clatite. Asaza enchiladas intr-o tava termorezistenta.
  3. Topeste untul la foc mic, apoi adauga faina in ploaie, amestecand in acelasi timp. Dupa 1 minut adauga supa de pui, amesteca pana ce se omogenizeaza iar cand sosul se ingroasa, adauga sare si piper. Da sosul deoparte sa se raceasca 10 minute
  4. Dupa ce s-a racit putin, adauga smantana in sos, urmata de ardeii iuti murati, tocati marunt. Imprastie sosul peste enchiladas, ridicandu-le pe rand pentru a te asigura ca sosul patrunde si intre ele.
  5. Da preparatul la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade, sau pana cand se rumeneste deasupra. Serveste enchiladas de pui presarate cu patrunjel.

S-ar putea sa-ti placa si:

Quesadillas de pui

Burrito cu ardei gras si ou

Fajitas de pui la cuptor