Retetele tale includ sosul de caramel? Ei bine, incearca aceasta varianta de reteta, iar daca vei respecta cu strictete instructiunile vei obtine cel mai bun caramel de casa.

Ingrediente

250 g zahar 1 lingurita suc de lamaie 100 ml apa 100 ml smantana pentru frisca 1-2 linguri unt
Mod de preparare:

1. Pune zaharul intr-o cratita inalta, impreuna cu apa si zeama de lamaie, la foc mic.
2. Nu amesteca deloc, ci lasa cratita pe foc pana cand incepe sa prinda culoare pe margini. Poti acum sa agiti putin cratita deasupra focului, incat sa uniformizezi amestecul, dar nu amesteca.
3. Cand incepe sa miroasa dulce-amarui, iar culoarea este foarte inchisa, da cratita de pe foc si adauga smantana, urmata de unt.
4. Amesteca rapid pentru a omogeniza folosind o lingura de lemn si continua sa amesteci pana cand bulele dispar complet si obtii caramelul de casa.