Cu mure proaspete sau congelate, chiar nu conteaza, desertul iti iese la fel de bun. Prepara un crumble de mure pentru cei dragi, dureaza mai putin de o ora, cu totul!

Ingrediente pentru aluat

200 g faina 4+2 linguri zahar un pliculet zahar vanilat 150 unt 1/2 lingurita praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

600 g mure 4 linguri zahar un pliculet zahar vanilat 3 linguri amidon coaja si zeama a 1/2 portocala
Mod de preparare:
  1. Intr-un bol, combina murele (pot fi decongelate sau proaspete), zaharul, zaharul vanilat, amidonul, coaja si zeama a 1/2 portocala. Amesteca folosind o lingura si lasa umplutura deoparte.
  2. Separat, combina faina cu 4 linguri de zahar, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Adauga apoi untul cat mai rece si incorporeaza-l cu furculita, pana ce obtii un aspect granulat.
  3. Asaza 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa cu unt si batatoreste compozitia usor. Pune fructele peste, iar deasupra fructelor raspandeste restul de aluat granulat.
  4. Da prajitura la cuptor pentru 30-35 de minute la 200 grade, sau pana cand se rumeneste uniform deasupra. Poti servi portiile de crumble de mure ca atare, sau cu inghetata de vanilie alaturi.