Clafoutis este un desert copt cu fructe , de origine franceza, devenit extrem de popular la mijlocul secolului 19. Iata cum il puteti prepara si voi:

Ingrediente

450 grame mure si zmeura 4 oua 100 grame faina 100 grame zahar 250 ml lapte 25 grame unt cateva picaturi esenta vanilie un plic zahar vanilinat, pentru servit
Mod de preparare:
  1. Se unge cu unt o forma de copt si se asaza fructele spalate si bine scurse.
  2. Ouale, faina si zaharul se mixeaza si apoi, continuand mixarea, se toarna laptele putin cate putin.
  3. Se adauga esenta si se amesteca din nou. Compozitia obtinuta se toarna peste fructe si se lasa la cuptor 30 de minute.
  4. Dupa coacere, se trage tava, se presara zahar vanilinat si se lasa in cuptor inca 10 minute. Apoi se scoate, se lasa la racit si se da 2 ore la frigider inainte de servire.
Mod de pastrare:

la frigider, dupa racire