Usoara, sanatoasa si perfecta ca aperitiv, coronita de pui e aperitivul cu care sa iti intampini oaspetii la masa.

Ingrediente

un kg carne de pui 2 morcovi o legatura ceapa verde sare o legatura patrunjel 2 oua plus un galbenus piper 1/2 pachet aluat foitaj
Mod de preparare:
  1. Carnea de pui se trece prin masina de tocat impreuna cu morcovii fierti, ceapa si patrunjelul. Apoi, in tocatura se pun cele 2 oua, se potriveste gustul de sare si piper si se asaza amestecul pe o folie de plastic alimentar pentru a obtine un salam lung, bine rasucit la capete.
  2. Se asaza salamul de carne intr-o cratita, in jurul unui borcan mare umplut cu apa iar cratita, cu totul, se pune la bain-marie. Se lasa la fiert 30 de minute si apoi se lasa la racit o ora, cu folia scoasa.
  3. Din aluat se decupeaza benzi de 2-3 cm care se infasoara fiecare in jurul inelului de carne. Se asaza in tava de copt, se unge aluatul cu galbenus amestecat cu putina apa si se lasa la cuptor 10 minute pentru ca aluatul sa se coaca.