Cornurile fragede care se topesc in gura de bune ce sunt se pot pregati si acasa. Aluatul nu e greu de facut, trebuie doar sa aveti ceva timp la dispozitie si veti constata ca-l puteti folosi in trei feluri. Va prezentam o reteta foarte usoara!

Ingrediente pentru coca

500 g faina 300 ml lapte 50 g zahar 15 g drojdie proaspata 12 g sare 190 g unt rece

Ingrediente pentru copt

un galbenus o lingura lapte
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas, se desface drojdia cu 150 ml lapte caldut si 10 g zahar. Se adauga 125 g faina, se amesteca bine si se acopera cu un servet umed. Se lasa la crescut 30 de minute. Apoi se adauga restul fainei, laptele, zaharul si sarea. Se framanta bine.
  1. Intre doua bucati de hartie de copt se intinde untul foarte rece cu sucitorul, iar pe masa presarata cu faina se intinde aluatul intr-un dreptunghi. Se pune untul in mijloc si se acopera cu marginile lungi ale aluatului. Se lucreaza cu sucitorul, incorporand astfel untul in aluat. Dupa ce s-a inglobat tot untul, aluatul se pliaza in trei, se intoarce un sfert de ceas si se lucreaza putin, dupa care se da la frigider pentru 30 de minute. Se repeta operatiunea de inca doua ori. Apoi se intinde intr-un strat nu mai gros de 4 mm.
  1. Se decupeaza triunghiuri cu baza de 10-12 cm, se ruleaza toate si se lasa la crescut 45 de minute la caldura, apoi se transfera in tava, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se coc 15-20 de minute.