Daca ai cumparat prea multa carne de porc si nu o poti folosi in scurt timp, iata o reteta ce te poate ajuta sa o pastrezi un timp mai indelungat.

Reteta de conserve de carne la borcan a fost trimisa de Florentina Hij, din Suceava

Ingrediente

2 kg pulpa de porc afumata 2 kg muschi afumat 2 kg costita afumata 2 kg carnati afumati foi de dafin boabe de piper
Mod de preparare:
  1. Pulpa, muschiul, costita si carnatii se taie in bucati si se indeasa cu atentie sa nu se sfarame carnatii in borcane de 720 ml. In fiecare borcan se pun 1-2 boabe de piper si, optional, o foaie mica de dafin.
  2. Borcanele se inchid bine cu capace si se pun intr-un vas incapator, pe fundul caruia se asaza paie sau carpe. Se umple vasul cu apa pana deasupra borcanelor si se da la foc. Fierberea dureaza 3 ore, la foc potrivit, din momentul in care apa din vas incepe sa fiarba.
  3. Se scot apoi borcanele din vas si se pun la cald, intre paturi, ca pe conserve, dupa care se pun la pastrare intr-un loc racoros. Conserva este foarte buna si rece.