Desert sau gustare, o portie de clatite la cuptor sunt foarte benefice celor cu afectiuni hepatice, dar nu numai lor.

Ingrediente pentru aluat

o cana apa minerala carbogazoasa o cana faina o lingura zahar 50 ml ulei de rapita o lingura zahar vanilinat un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

400 g branza de vaci 3 linguri smantana degresata un plic zahar vanilinat un ou 100 g zahar

Ingrediente pentru servit

zahar pudra Pentru copt: 100 g unt
Mod de preparare:
  1. Toate ingredientele pentru aluat se amesteca foarte bine.
  2. Se toarna aluatul in tava mare de aragaz si se coace aproximativ 20 de minute, in functie de cuptor.
  3. Se amesteca branza cu smantana si cele doua tipuri de zahar. Aluatul copt se taie patrate care se umplu cu branza.
  4. Clatitele rulate astfel se asaza in tava de cuptor, se repartizeaza untul deasupra si se lasa la cuptor 20 de minute. Se servesc cu zahar pudra.