Pufoase, usoare si cu umplutura de fructe, clatitele daneze traditionale sunt un desert pe care trebuie sa-l incerci. Se fac la cuptor, ceea ce in mod cert iti va usura considerabil munca.

Ingrediente pentru aluat

150 g faina 20 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 2 oua 250 ml lapte 30 g unt 1/2 lingurita esenta de vanilie zahar pudra pentru servit

Ingrediente pentru umplutura

60 g unt 40 g zahar scortisoara nucsoara un praf sare 2 mere ionatan
Mod de preparare:

 

  1. Pentru umplutura, in untul topit se pun zaharul, scortisoara, nucsoara si sarea. Se amesteca timp de 3 minute, se adauga merele rase, se reduce focul si se lasa 10 minute amestecand mereu. Apoi,se lasa deoparte.
  2. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Separat, galbenusurile se bat, se adauga laptele, untul topit si esenta. Ingredientele lichide se amesteca apoi cu cele uscate pentru a obtine un aluat omogen. Se bat albusurile spuma si se adauga cu delicatete.
  3. O forma de briose se unge cu unt topit si se pune o lingura de aluat in fiecare adancitura. Apoi se pune o lingurita de umplutura care se acopera cu o lingura de aluat.
  4. Se lasa la copt 10 minute, se intorc, se mai lasa 10 minute, se scot si, dupa ce s-au pregatit toate, se presara cu zahar pudra si se servesc simple sau cu fructe, dupa gust.

Clatitele Reginei Elisabeta

Clatite nemtesti

Clatite de branza