Clasicele clatite nu sunt doar un simplu desert, ci ele pot fi servite si ca aperitiv. Clatitele cu ciuperci si cascaval sunt satioase si sunt ideale pentru o gustare intre mese, sau pentru o cina rapida.

Ingrediente pentru aluat

1 ou 300 ml lapte un praf sare faina ulei pentru prajit

Ingrediente pentru umplutura

4 ciuperci cascaval o ceapa mica piper sare 1 lingura ulei marar proaspat (optional) oregano (optional)
Mod de preparare:

1. Mixeaza oul si laptele impreuna cu un praf de sare, apoi adauga faina pana obtii o consistenta ca de supa-crema. Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta.

1
2. Curata ciupercile si ceapa, apoi toaca-le marunt.

23
3. Pune ciupercile si ceapa la calit cu sare si piper intr-o lingura de ulei pentru 1-2 minute, pana se inmoaie. Dupa ce inchizi focul, adauga mararul taiat.

4
4. Imparte intre 2 sau mai multe clatite umplutura obtinuta, apoi rade cascaval peste aceasta.

5
5. Impatureste laturile clatitei, incat umplutura sa nu iasa, apoi ruleaz-o.

6
6. Pune clatitele intr-o tava, apoi rade inca putin cascaval pentru decor si presara putin oregano. Da tava la cuptor pentru 5-7 minute, pana ce cascavalul formeaza o crusta.

7

Clatite rapide si usoare: Cea mai buna metoda

Tort Tiramisu din clatite

Tort de clatite cu ciocolata si crema de zmeura