Ingrediente pentru clatite

un litru lapte 4 oua un plic zahar vanilat 4 linguri zahar 2 pahare faina 2 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutura

300 g branza de vaci 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 150 g zahar

Ingrediente pentru copt

50-60 g unt
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza ingredientele pentru clatite, pana se obține un aluat cu o consistența precum cea a unei smantani usor diluate. Se unge o tigaie cu foarte puțin ulei si se coc clatitele.
  2. Dupa ce sunt toate gata, se pregateste si umplutura de branza: se amesteca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza branza de vaci.
  3. Se pune cate o lingura de crema în fiecare clatita, se împacheteaza, dupa care se pun într-un vas de yena uns cu unt. Dupa fiecare strat de clatite, se pun si cateva cuburi de unt.
  4. Se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.