Primesti oaspeti zilele acestea? Serveste-i cu niste clatite aperitiv umplute cu broccoli si un sos delicios de smantana, o gustare rece rapid si usor de facut! 
Scapi repede de griji si te poti bucura de compania celor dragi, in loc sa pierzi jumatate de zi in bucatarie.

Ingrediente pentru aluatul de clatite

1 ou un praf sare 250 ml lapte 100 g faina 2 linguri ulei 1/2 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru umplutura

250 g broccoli 4 linguri smantana 1 ceapa medie 1 catel usturoi 1 lingura unt sare piper 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:

1. Bate oul cu un praf generos de sare pentru 2-3 minute. Adauga laptele si faina treptat, apoi incorporeaza uleiul si praful de copt.
2. Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta cu cateva picaturi de ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti.
3. Ulterior, frige ceapa taiata fin cu usturoiul intr-o lingura de unt.
4. Dupa 1-2 minute adauga buchetelele de broccoli, toarna 3-4 linguri de apa si asaza capacul peste.
5. Lasa legumele sa se patrunda bine la abur, timp de 7-8 minute.
6. Scoate legumele si zdrobeste-le cu instrumentul pentru piure, apoi adauga smantana, sarea, piperul si patrunjelul tocat fin.
7. Umple clatitele cu sosul de broccoli astfel obtinut si serveste-le ca aperitiv rece.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie