Clatitele nu sunt numai dulci! Poti obtine o gustare delicioasa sau o cina rapida daca prepari niste clatite aperitiv cu spanac. Cea mai tare parte? Umple-le cu omleta si gata: Ai un mic dejun sanatos!

Ingrediente pentru clatitele cu spanac

300 ml lapte 125 g faina 90 g spanac 1 ou un praf sare 1 lingura ulei

Ingrediente pentru servit

omleta sau 100 g branza feta 1 ardei capia copt cateva rosii cherry o mana masline fara samburi
Mod de preparare:

1. Combina faina cu un praf generos de sare, laptele, o lingura de ulei si oul. Bate aluatul pana devine perfect omogen.

2. Toaca spanacul de cutit cat mai fin posibil (poate fi si congelat) si adauga-l in aluat, apoi omogenizeaza.

3. Incinge un strop de ulei intr-o tigaie de clatite si intinde cat mai bine un polonic de aluat in tigaie.

4. Frige clatitele pe rand, cate 30-60 secunde pe fiecare parte.

5. Serveste clatitele cu spanac umplute cu omleta gatita ulterior, ori cu un amestec de putina branza feta, ardei copt si cateva masline fara samburi.