Invata cum poti prepara o ciorba de burta traditionala si gustoasa, perfecta la masa de pranz.

Ingrediente

1 kg burta de vita intreaga 2 copite de vita mici 3-4 morcovi medii o ceapa mare o telina 1 lingurita boabe de piper 400 g smantana 10 galbenusuri de oua sare
Mod de preparare:

1. Pune la fiert copitele de vita si burta si spumeaza supa periodic timp de ~2 ore, iar cand supa nu mai produce spuma adauga si legumele curatate.
2. Lasa supa sa fiarba pana cand furculita patrunde cu usurinta in carne, apoi strecoara supa si lasa carnea si legumele la racit.
3. Feliaza burta in bucati de 1 cm grosime si 3-4 cm lungime, paseaza morcovii si pune ambele ingrediente inapoi in oala.
4. Amesteca bine cele 10 galbenusuri cu smantana si adauga-le in ciorba, las-o sa dea in clocot, apoi potriveste gustul de sare.
5. Serveste ciorba de burta dupa gust, cu otet sau lamaie, mujdei de usturoi sau ardei iute.

Incearca si alte retete de supe si ciorbe