Pentru o masa satioasa si delicioasa, aceasta reteta de ciolan la cuptor este exact ce iti trebuie. Serveste-l alaturi de cartofi la cuptor sau de salata verde.

Ingrediente

1,5 kg ciolan proaspat de porc 2 cuburi concentrat de pui o lingura curry sare piper

Ingrediente pentru sos

3 linguri miere 4 linguri otet balsamic 4 linguri ulei o lingura curry sare piper
Mod de preparare:
  1. Se pun la fiert 1,5 litri apa in care se desfac cuburile de concentrat si se adauga o lingura de curry, sare si piper. Se pune ciolanul si se lasa la fiert 2 ore.
  2. Pentru sos, se amesteca uleiul cu otetul, mierea si curry si se potriveste de sare si piper.
  3. Se scurge ciolanul de zeama in care a fiert si se pune intr-un vas de cuptor.
  4. Se unge pe toate partile cu sosul si se da la cuptor pentru 30 de minute, scotandu-l de doua ori pentru a-l unge cu zeama din tava. Se aduce la masa cu piure de cartofi si varza calita.

✽ Freaca ciolanul crud cu sare grunjoasa pe toate partile si prajeste-l inainte de a-l pune la cuptor. Pielea va fi mai crocanta si carnea mai frageda.

✽ Carnea de porc poate fi marinata peste noapte, inainte de a fi gatita a doua zi. Poti face o marinata din vin rosu, otet si condimentele preferate.

✽ Stropeste ciolanul cu bere din cand in cand, cata vreme se coace la cuptor. Berea il fragezeste si adauga o aroma deosebita.

✽ Inainte de servire, stropeste ciolanul fierbinte cu putina zeama de lamaie.

Sursa foto: Shutterstock