Nu poti spune ca ai mancat cele mai bune chiftelute in sos pana nu incerci si chiftelutele suedeze. Traditional se servesc alaturi de piure, cu o portie zdravana de sos cremos si cu 2-3 linguri de dulceata acrisoara alaturi. Oricat de ciudata ar suna combinatia, este o reteta pe care o vei adauga la favorite!

Ingrediente pentru chiftele

250 g carne tocata de vita 150 g carne de porc 2 linguri pesmet (proaspat sau cumparat) 1 ceapa 1 ou sare piper 3 linguri unt

Ingrediente pentru sos

2 linguri unt 2 linguri faina 500 ml supa de vita 120 ml smantana pentru gatit sare piper

Ingrediente pentru servit

dulceata de merisoare
Mod de preparare:

 

  1. Combina toate ingredientele pentru chiftele, exceptand untul, pe care il pastrezi pentru prajit. Da compozitia pentru chiftelute la frigider, acoperite cu folie, pentru cca 30 min.
  2. Formeaza chiftelutele, topeste untul intr-o tigaie antiaderenta si prajeste-le in mai multe transe. Intoarce-le pe toate partile, pt cca 8-10 minute, pana cand se rumenesc bine si uniform. Dupa ce ai terminat de prajit, scoate chiftelele si lasa-le deoparte.
  3. In tigaia in care ai prajit lasa grasimea existenta si adauga untul pentru sos. Cand se topeste, adauga faina si amesteca energic pentru 1-2 minute. Toarna supa concentrata de vita si las-o sa clocoteasca, amestecand ocazional. Cand sosul incepe sa se ingroase, adauga smantana pentru gatit si potriveste de sare si piper.
  4. Intoarce toate chiftelutele in tigaie, peste sos. Lasa-le la foc mic-mediu pentru inca 5-6 minute, iar in acest timp pune cu lingura sos peste ele.
  5. Serveste chiftelutele suedeze alaturi de garnitura de piure, cu sos din belsug si cu dulceata de merisoare alaturi.

Chiftelute de broccoli

Oua scotiene

Chiftelute marinate cu pesto