Chiftelutele de naut sunt un deliciu ce merge mancat oricand in timpul anului, nu doar cand e post! Iar dupa reteta asta, sunt perfecte de facut vara si primavara, caci nu zabovesti mult in bucatarie!

Ingrediente

2 conserve naut (2x400 g) 1 dovlecel mare 220 g pesmet un praf pudra ghimbir 3 catei usturoi o legatura patrujel sare piper
Mod de preparare:

1. Spala si rade dovlecelul, presara razatura cu sare si las-o cat mai raspandita pentru 15 minute. Stoarce apoi cat poti de bine dovlecelul, pentru a elimina tot excesul de apa.

2. Scurge conservele de naut, fara a arunca apa din conserva (citeste aici ce poti face cu apa de naut).

3. Zdrobeste nautul cu ustensila de piure. Adauga razatura de dovlecel, cateii de usturoi bine maruntiti, patrunjelul tocat, pudra de ghimbir, pesmetul, sare si piper dupa gust.
mixeaza bine compozitia, pana ce e bine legata.
4. Formeaza chiftelute potrivite ca dimensiune, de 2-3 cm diametrul.

Ai doua metode de preparare la dispozitie, in functie de cat de crocante le vrei:

1. Poti da chiftelutele de naut la cuptor pe o foaie de copt asezata intr-o tava, pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

2. Alternativ, daca preferi niste chifelute de naut mai crocante, insa mai putin sanatoase, le poti praji in putin ulei pentru 30-60 secundepe fiecare parte, sau pana cand chifelutele se rumenesc bine.

Pentru o crusta crocanta, da chiftelutele de naut prin putina faina inainte de a le praji.


Mancare de mazare – Reteta de post