Incearca o prajitura cremoasa si racoritoare, o combinatie delicioasa intre crema de branza si lamaie.

Ingrediente pentru blat

150 biscuiti graham 4 linguri unt moale

Ingrediente pentru crema de branza

1300 g crema de branza 100 g zahar 6 oua la temperatura camerei 5 linguri suc de lamaie esenta vanilie

Ingrediente pentru ornat

pentru ornat 1 sau 2 lamai menta
Mod de preparare:
  1. Piseaza biscuiti, apoi adauga untul si amesteca pana obtii un aluat sfaramicios. Preseaza aluatul obtinut pe fundul unei tavi de tort cu pereti detasabili, apoi da-o la copt 15-20 de minute.
  2. Cat timp se raceste blatul, bate crema de branza si zaharul cu mixerul pana la omogenizare. Adauga ouale 2 cate doua, apoi amesteca cu o spatula pentru a evita cocoloasele. Imediat ce ai terminat de incorporat ouale, opreste-te din amestecat. Adauga sucul de lamaie si esenta de vanilie.
  3. Infasoara tava in care e blatul in folie de aluminiu de jur imprejur, apoi pune-o intr-o cratita mai mare. In tava pune amestecul de crema de branza, iar in cratita de dedesubt pune apa (cam de 2-3 cm inaltime) si da-le la cuptor.
  4. Coace cheesecake-ul cu lamaie pentru o ora la cuptorul preincalzit, sau pana cand devine auriu si s-a intarit pe toata suprafata, exceptand in centrul prajiturii.
  5. Scoate ambele recipiente din cuptor, apoi desprinde de tava marginea cheesecake-ului cu un cutit cu lama subtire. Lasa tava in cratita pana cand se raceste, apoi da-o la rece peste noapte sau pentru 8 ore.
  6. Desprinde inca o data cheesecake-ul de marginea tavii si desprinde peretii laterali detasabili.
  7. Decoreaza cheesecake-ul de lamaie cu felii de lamaie si frunze de menta.