Greu gasesti o prajitura intr-o combinatie mai buna: negresa densa si cu gust bogat, cu un strat generos de cheesecake cremos. Contrastul dintre cele doua straturi nu e doar vizual, gustul e unul exceptional.

Ingrediente pentru negresa

200 g faina 2 linguri cacao neagra 310 g ciocolata neagra 225 g unt 120 g zahar brun 5 oua 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru cheesecake

750 g crema de branza (ideal cat mai grasa) 150 g zahar 3 oua esenta vanilie

Ingrediente pentru decor

cubulete de ciocolata/negresa 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:

 

  1. Intr-un bol potrivit, combina faina cu sarea, bicarbonatul si cacaua. Topeste ciocolata cu untul la microunde sau bain marie.
  2. Separat, bate cu telul ouale zaharul si esenta de vanilie pentru 30-60 secunde. Incorporeaza ingredientele uscate in mai multe reprize, apoi ciocolata topita.
  3. Toarna compozitia de negresa intr-o tava de cuptor unsa cu unt (o tava suficient de inalta incat sa incapa si compozitia alba).
  4. Da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. In rastimp, bate crema de branza cu zaharul, ouale si esenta de vanilie.
  5. Niveleaza crema de branza deasupra stratului de negresa, apoi da-o din nou la cuptor pentru alte 40-45 de minute, sau pana cand stratul superior se incheaga.
  6. Serveste cheesecakecul cu negresa racit, ornat cu bucatele de ciocolata sau negresa si ciocolata alba topita.