Cum prajitura cu morcovi e deja foarte cunoscuta, iata un desert hibrid pe care sigur il vei aprecia: cheesecake cu morcovi. Daca urmezi reteta, obtii un dulce dens, cu gust bogat, in care crema se intrepatrunde cu blatul si formeaza o prajitura cremoasa si aromata.

Ingrediente pentru blatul de morcovi

3 morcovi 200 g zahar brun 2 oua 120 ml ulei esenta vanilie 200 g faina 1 pliculet praf de copt 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara

Ingrediente pentru crema

450 g crema de branza 100 g zahar pudra 100 g smantana 2 oua esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Curata si da morcovii pe razatoarea mare. Separat, bate 2 oua cu zaharul brun, uleiul esenta de vanilie, faina, praful de copt si mirodeniile. Incorporeaza morcovii rasi si da compozitia deoparte.
  2. Bate crema de branza cu zaharul pudra si smantana, apoi adauga putina esenta de vanilie si celelalte 2 oua.
  3. Toarna o parte din prima compozitie intr-o forma de prajitura unsa cu unt, completeaza cu parte din crema de branza, un alt strat de compozitie cu morcovi si tot asa, pana cand ai format 2-3 straturi si ai terminat compozitiile.
  4. Da cheesecake-ul cu morcovi la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade, sau pana cand prajitura se rumeneste. Orneaz-o dupa gust.

Cheesecake clasic pufos

Cheesecake cu portocale

Cheesecake cu afine si ciocolata alba