Cheesecake Amaretti
80 minute
8 portii
Mediu
Cheesecakeul Amaretti, preparat dupa o reteta italiana, e una din cele mai aromate si simple retete de dulciuri. Gustul de lichior Amaretto dau acestei prajituri un farmec aparte.
Ingrediente pentru blat
250 g fursecuri Amaretti (cu migdale)
2 linguri zahar
60 g unt
Ingrediente pentru umplutura
400 g crema de branza
400 g mascarpone
4 oua
150 g zahar
esenta de vanilie
70 ml lichior Amaretto
un praf sare
Ingrediente pentru decor
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
esenta de migdale
3-4 linguri migdale taiate felii
Mod de preparare:
- Zdrobeste fursecurile Amaretti in robotul de bucatarie cat mai fin. Combina firimiturile obtinute cu untul topit si cele 2 linguri de zahar. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de copt cu pereti detasabili unsa cu unt, ridicand compozitia si pe peretii tavii, cat mai sus.
- Bate cele 2 tipuri de branza pentru 2-3 minute cu mixerul, apoi adauga celelate ingrediente pe rand. Toarna amestecul obtinut in tava si da tortul la cuptor pentru o ora la 325 de grade, sau pana cand compozitia nu mai e deloc lichida si devine aurie.
- Taie migdalele pe lungime cat mai subtire (daca nu le-ai gasit de cumparat feliate) si rumeneste-le putin in tigaie. Asaza migdalele deasupra cheesecakeului Amaretti si lasa-l la rece pentru 2-3 ore inainte de servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
Cheesecake cu banane fara coacere
Cheesecake cu Nutella si capsune
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews