Amatorii de chec trebuie sa incerce neaparat si aceasta varianta cu coaja de lamaie si portocala. Citricele ii dau un gust deosebit care va fi pe placul tuturor. Iar reteta este foarte simpla si rapida, gata in numai 30 de minute.

Ingrediente

100 g zahar 100 g unt 150 g faina o lingura-doua mac 3 oua un plic praf de copt sucul a doua lamai și o portocala coaja rasa de la doua lamai și o portocala
Mod de preparare:

Se amesteca zaharul cu untul pana ce se obtine o crema alba.

Se adauga ouale, se amesteca bine si apoi se pun faina si praful de copt.

Se adauga macul usor rasnit si sucurile strecurate de la citrice, dupa ce acestea au fost razuite de coaja.

Se adauga, la final, coaja rasa a citricelor, se toarna in forma si se da la cuptor pentru 20 de minute.

Bunica te sfatuieste

1. Mixeaza crema de unt cu ouale pana iși dubleaza volumul. Asa vei obtine un chec pufos, care se topeste in gura.

2. Deasupra checului poti turna o glazura din zahar pudra si suc de lamaie. Se distribuie glazura cu lingura si se lasa sa se intareasca.