Te-ai saturat de retetele clasice si cauti sa prepari o cina usoara? Incearca niste cartofi umpluti cu bacon, cascaval si legume! Garantat vor fi pe placul tuturor si sigur ii vei repeta.

Ingrediente

4 cartofi noi mari o ceapa mare 200 g bacon 100 g cascaval ras 1 lingura unt 100 ml lapte sare piper
Mod de preparare:
  1. Spala cartofii foarte bine si inteapa-i cu furculita din loc in loc. Da-i la cuptor pentru cca 45-50 de minute, sau pana cand devin fragezi la interior.
  2. Toaca ceapa si baconul marunt si rumeneste-le bine intr-o cratita cu putin ulei (daca e necesar; daca baconul este suficient de gras, nu e nevoie de ulei).
  3. Taie cartofii pe lungime si scobeste-i pana aproape de coaja, pastrand continutul lor. Pune pulpa pastrata in aceeasi cratita/tigaie in care ai prajit baconul si incalzeste-o la foc mediu. Adauga laptele, untul, sare si pier si paseaza ingredientele pana obtii un piure fin.
  4. Combina piureul cu baconul, ceapa si cascavalul ras. Cu aceasta compozitie umple jumatatile de cartofi si da-le la cuptor pentru cca 15 minute la foc mediu.

Cartofi copti umpluti cu sos de broccoli

Ardei umpluti cu carne tocata si orez

Chiftelute umplute cu branza