Daca nu stiti cum sa gatiti pestele, incat sa fie crocant la exterior si fraged in interior, incercati aceasta reteta de carasi crocanti, rapida si ideala pentru zilele in care este dezlegare la peste.

Ingrediente

un kg caras mic, gata curatat Pentru marinata: 2 linguri otet 2 linguri patrunjel o lingurita praf de chimen o lingura usturoi taiat sucul unei jumatati de lamaie 2 linguri ulei sare piper

Ingrediente pentru prajit

5 linguri de gris fin 5 linguri de malai fin ulei
Mod de preparare:
  1. Se spala bine pestele in apa cu otet si se lasa deoparte.
  2. Ingredientele pentru marinata se pun intr-un vas, se pune pestele si se amesteca cu mana ca sa fie atins de ingrediente.
  3. Se lasa asa 10 minute, timp in care grisul si malaiul se amesteca.
  4. Se incinge uleiul in vasul de prajit, se trece pestele prin amestecul de gris-malai si se pune la prajit. Se scot pe servete de hartie.

Sfaturi utile:

✽ Daca folositi peste congelat in prealabil, lasati-l la dezghetat peste noapte intr-un bol cu lapte caldut. Va capata un gust fin si delicios.

✽ Aveti grija! Nu marinati pestele mai mult de 30 de minute. Se va marunti foarte tare, fiind imposibil de gatit.

✽ Ca sa nu aveti probleme cu oasele, inainte de a-l gati, crestati pestele foarte des, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.