Bulgogi este o reteta clasica de friptura din bucataria coreeana, cu care poti gati o carne de vita frageda, aromata si suculenta.

Ingrediente

5 catei usturoi o ceapa medie 4 fire ceapa 3 linguri sos de soia 1 lingura vin rosu sec 1 lingura vin alb dulce 1 lingura ulei de susan 2 linguri zahar 1 para 1/2 lingurita seminte de susan 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 400 g antricot de vita

Ingrediente pentru servit

frunze de salata orez fiert
Mod de preparare:

 

  1. Toaca marunt usturoiul, taie ceapa solzisori cat mai subtiri, iar ceapa verde tai-o bucatele de 3-4 cm lungime.
  2. Curata de coaja si rade para peste restul de ingrediente. Adauga sosul de soia, vinul rosu, vinul alb, zaharul, uleiul de susan, sarea, piperul si susanul.
  3. In marinada obtinuta adauga antricotul feliat cat mai subtire si lasa carnea la marinat pentru 2-3 ore.
  4. Frige carnea impreuna cu legumele la gratar sau intr-un wok bine incins, pana ce carnea e bine patrunsa. Curata frunzele de salata si asaza ~1 lingura de orez si o lingura de bulgogi deasupra.

Sandvis vietnamez

Gyeranjjim

Pui dulce-acrisor