Daca ai pofta sa mananci o specialitate vietnameza, incearca aceasta reteta de sandvis banh mi. Ingredientele sunt putin mai exotice, insa preparatul este versatil si iti permite, de exemplu, sa folosesti ridichi normale.

 

 

Ingrediente
4 mini-baghete pentru sandvisuri 2 cotlete de porc 1 morcov 1 bucata mica telina alba 1 castravete 1 conserva mica pate 1 ardei (optional iute) 1/2 lingura otet 1 lingura apa 4 linguri patrunjel sare
Ingrediente pentru sos
4 linguri maioneza 1 lingura sos hoisin 1 lingura sos sriracha
Mod de preparare:

1. Pune carnea la fript pe gratar sau in tigaie si intre timp pregateste legumele. Da morcovul pe razatoarea mare, urmat de ridichie si stropeste-le cu otet si apa, apoi amesteca-le cu sarea si lasa-le 15 minute.
2. Amesteca toate ingredientele pentru sos si feliaza chiflele pe lungime. Unge chifla pe interior cu sosul si da-le la cuptorul preincalzit pentru 7 minute.
3. Dupa ce scoti mini-baghetele de la cuptor, feliaza fin carnea si asaz-o in mod egal pe chifle, apoi adauga cate 1 lingura de pate taiat, asaza legumele, inclusiv ardeiul taiat si patrunjelul taiat mare.

Sfat util

✽ Desi sunt mai greu de gasit, e foarte probabil sa puteti cumpara sosurile (sriracha si hoisin) din magazinele cu profile asiatic sau oriental.

Incearca si alte retete de sandvisuri