O petrecere cu pretentii sau un weekend in care astepti niste invitati mai pretentiosi? Incearca niste briose Red Velvet decorate cu crema de branza delicioasa! 

Garantat le vei adora si vor fi nelipsite de la fiecare petrecere, ba chiar ti se va cere si reteta!

Ingrediente

120 g faina 120 g zahar 120 g unt 2 oua 2 linguri lapte 1 lingurita zeama lamaie 1/2 lingurita colorant alimentar rosu (optional) 1 lingura cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru glazura de branza

350 g zahar pudra 200 g crema de branza 2 lingurite lapte
Mod de preparare:

1. Combina ingredientele uscate: faina, cacaua, praful de copt, zaharul, bicarbonatul si sarea.
2. Amesteca laptele cu zeama de lamaie (o poti inlocui si cu otet).
3. Bate untul cu cele doua oua pana cand devine cremos, apoi adauga laptele, colorantul (daca folosesti) si esenta de vanilie.
4. Incorporeaza ingredientele uscate treptat, pana omogenizezi comppozitia.
5. Toarna compozitia pentru briose Red Velvet in forme unse cu unt sau tapetate cu hartie de copt si da briosele la cuptor pentru 170 grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
6. In rastimp, pregateste glazura de branza: bate crema de branza pentru 2-3 minute, apoi adauga treptat zaharul pudra.
7. Mixeaza compozitia pentru 4-5 minute si adauga putin lapte, cat sa obtii o glazura mai cremoasa.
8. Odata scoase de la cuptor briosele Red Velvet, lasa-le sa se raceasca si orneaza-le cu crema de branza, folosind posul.
9. Serveste briosele Red Velvet imediat sau dupa o ora de stat la frigider.