Merg de minune la micul dejun si la fel de bine dupa masa, ca desert. Incearca aceasta reteta de briose cu struguri, combinatia perfecta dintre dulce si racoritor.

Ingrediente

200 ml lapte 125 g unt 2 oua 120 g zahar 260 g faina un plic praf de copt o pastaie vanilie un praf sare un ciorchine struguri
Mod de preparare:
  1. Laptele si pastaia de vanilie taiata in doua pe lung se dau intr-un clocot si se lasa la racit.
  2. Se topeste untul la foc mic. Ouale se freaca bine cu zaharul pana ce se obtine o crema spumoasa in care se pune untul topit.
  3. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, se face un gol si se adauga crema cu untul topit. Se amesteca, se adauga laptele fara vanilie si se omogenizeaza.
  4. Se repartizeaza aluatul in formele de copt care se umplu pe 3/4 si apoi se pun cate 3-4 boabe de strugure. Se coc 20 de minute.

Sfaturi utile

✽ Faina se cerne inainte de a fi incorporata in compozitie, impreuna cu praful de copt, pentru a se omogeniza cu restul ingredientelor si pentru a oferi brioselor o textura usoara si aerata.

✽ Aluatul se toarna in formele speciale de briose umpland trei sferturi din volumul acestora pentru a avea spatiu sa creasca.