E usor de preparat o portie de cascaval de post sanatos, daca gasesti ingredientele.

Cea mai mare provocare va fi sa gasesti drojdia nutritiva (inactiva), insa nici acest ingredient nu mai este asa greu de gasit, fiind la mare cautare in randul veganilor.

Poti gasi drojdia nutritiva (nu e totuna cu cea folosita la prepararea painii) in magazinele naturiste, fiind un supliment folosit si pentru a da gust mancarurilor.

In esenta, nautul nu are un gust aparte, ceea ce il face perfect pentru aceasta reteta de branza vegetala, de post! Iar asta deoarece poti adauga ingredientele care sa ii dea un gust aparte, precum pudra de usturoi sau, de ce nu, putina paprika, pentru a fi un pic mai intepatoare.

 

 

Ingrediente

50 g faina de naut 3 linguri drojdie nutritiva (inactiva) 100+150 ml apa 1 lingura ulei un praf chimion 1/2 lingurita pudra de usturoi 2 linguri pudra agar-agar sare (dupa gust)
Mod de preparare:

1. Combina cele 50 g de faina de naut (o obtii dand boabele de naut prin robotul de bucatarie pana se maruntesc foarte fin) cu 100 ml de apa, o lingura de ulei vegetal, un praf chimion, pudra de usturoi, sarea si drojdia nutritiva.
2. Amesteca bine ingredientele pana cand devin o pasta omogena.

3. Separat, intr-o cratita antiaderenta, pune restul de apa la fiert. Cand apa clocoteste, adauga agar agar, urmata de pasta de naut si amesteca energic, pana cand branza vegetala incepe si se intareste.

4. Toarna cascavalul de post obtinut intr-un castron. Preseaza si niveleaza bine, iar deasupra intinde o folie alimentara, care sa intre in contact cu cascavalul de post.

5. Lasa-l la frigider pentru 3-4 ore, sau pana cand branza de post se solidifica.

6. Poti consuma branza de post exact asa cum ai servi-o pe cea clasica, in sandvisuri, in salate sau chiar alaturi de rosii si castraveti.