Daca ai pofta de un desert care sa iti aduca aminte de copilarie, iti recomandam sa incerci aceste bastonase fragede cu gem si nuca, scoase parca din caietul de retete al bunicii.

Ingrediente pentru bastonase

un pachet unt 6 linguri zahar 18 linguri faina esenta rom gem de prune nuca macinata

Ingrediente pentru sirop

5 linguri apa 5 linguri zahar 2 linguri cacao o lingura ulei
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza untul cu zaharul, dupa care se adauga esenta de rom. Se amesteca bine si se incorporeaza treptat faina.
  2. Din compozitia rezultata se fac bastonase.
  3. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt si se pun bastonasele in ea. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  4. Intre timp, se prepara siropul astfel: se amesteca toate ingredientele, se pun intr-o tigaie si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.
  5. Se scot bastonasele, se lasa sa se raceasca, dupa care se lipesc doua cate doua cu gem. Se da fiecare baston prin sirop, dupa care prin nuca macinata.

Reteta trimisa de Maria Cotelin din Olt.