Vrei sa stii cum obtii niste aripioare de pui ca la KFC, fara fulgi de porumb si fara prea multa dificultate? Dupa reteta asta vei avea cateva condimente de adaugat, insa vei obtine un gust foarte similar cu preparatul delicios din faimoasele restaurante!

Ingrediente

600 g aripi/ciocanele pui ulei pentru prajit

Ingrediente pentru amestecul uscat

450 g faina 1/2 lingura cimbru 1/2 lingura busuioc 1/3 lingura oregano 2 linguri boia de ardei dulce 1 lingurita boia ardei iute (optional) 2 lingurite piper alb 1 lingurita pudra ghimbir 2 linguri pudra de usturoi 1/2 lingura sare

Ingrediente pentru amestecul lichid

3 oua 250 ml apa minerala 200 g faina un praf generos sare
Mod de preparare:

 

1. Spala bine puiul si lasa-l deoparte temporar.
2. Intr-un vas incapator, combina faina cu toate condimentele, inclusiv sarea, apoi omogenizeaza.
3. Separat, bate ouale cu apa minerala (ideal proaspat desfacuta), apoi adauga faina si sarea.
4. Incinge uleiul la foc mediu pentru cca 5-8 minute.
5. Trece puiul prin faina, apoi prin aluatul de ou, din nou prin faina, apoi pune-l in tigaie la prajit, in baie de ulei incins.
6. Lasa puiul ca la KFC la prajit pentru cca 6-7 minute, sau pana cand puiul se rumeneste si se patrunde (in functie de dimensiunea aripilor sau a ciocanelelor, timpul de prajite poate sa difere).
7. Serveste aripioarele de pui ca la KFC fierbinti, cu sos de usturoi pregatit in casa alaturi.