Cocktailurile sunt băuturi versatile, care se potrivesc în special în contexte informale. Totusi, exista și cocktailuri clasice care se pot servi la intalniri sau evenimente importante și formale. Pentru ocazii speciale sau cand vrei neapărat sa impresionezi, cocktailurile cu șampanie sunt cele mai potrivite. Nu ai cum sa dai greș cu o bautura care exprima rafinament, lux si cultura. Șampania este o băutura care se face prin dubla fermentare. Practic, după ce strugurii sunt transformați în vin, acesta din urmă mai fermenteaza o data, in sticla. Rezultatul este o licoare fină, cu bule jucause si gust bogat, ideala pentru cocktailuri complexe. Descoperă în continuare cateva retete de cocktailuri cu sampanie pe care merita sa le incerci si tu. 

Clasic Sugar Cube

Ingrediente

Acest cocktail clasic este simplu de facut si combina arome irezistibile. Pentru a-l prepara, iti trebuie:

  • 1 cub de zahar;
  • 1 lingurita de bitter;
  • 10 ml de coniac;
  • 75 ml de Dom Perignon sau alta sampanie rece;
  • coaja de portocala.

Mod de preparare

Pune cubul de zahăr pe o farfurioară, apoi stropeste-l cu bitter, intorcandu-l de fiecare parte ca sa traga bine lichidul. Pune cubul într-un pahar subțire de șampanie, adaugă coniacul și toarnă încet șampania. Strange puțin coajă de portocala, pentru a elibera aromele, și așează frumos pe buza paharului. 

Mojito cu sampanie

Ingrediente

Daca iti plac șampanie si mojito, acest cocktail te va incanta. Iti trebuie următoarele ingrediente:

  • 25 ml de rom;
  • 5 frunze de menta;
  • sucul de la 1 jumatate de limeta;
  • 1 lingurita de sirop de zahar;
  • cativa stropi de bitter;
  • sampanie;
  • cuburi de gheata.

Mod de preparare

Pune cateva cuburi de gheață într-un pahar de vin. Freaca putin frunzele de mentă in palme, pentru a elibera aromele, si pune-le in pahar. Toarna romul, sucul de limeta, siropul de zahăr și bitterul. Amesteca incet, apoi adaugă sampanie pentru a finaliza cocktailul.

Aperitivo Spritz

Ingrediente

Îti place sa savurezi un aperitiv înainte de cina? Prepară-ți unul delicious, cu doar cateva ingrediente:

  • 50 ml de Aperol, Campari sau alt aperitiv;
  • 25 ml de apa minerala carbogazoasa;
  • sampanie;
  • cuburi de gheata.

Mod de preparare

Pune cateva cuburi de gheață într-un pahar de vin. Toarnă aperitivul în pahar, adauga apa carbogazoasa si, in final, umple paharul cu șampanie. 

Spice 75

Ingrediente

Acest cocktail sofisticat este o varianta a celebrului French 75. Este ideal pentru sezonul sarbatorilor. Ca sa-l pregatesti, ai nevoie de:

  • 60 g de zahar granulat;
  • 1 lingura de ienibahar;
  • 200 ml de rom;
  • 90 ml suc de limeta;
  • 600 ml sampanie;
  • cuburi de gheata;
  • felii subțiri de portocala.

Mod de preparare

Intr-o tigaie mica, incalzeste la foc mic 60 g de zahăr granulat, alături de 30 ml de apă si 1 lingura de ienibahar. Amestecă ușor pana cand zaharul se topeste, apoi lasă amestecul sa se raceasca. Filtreaza siropul obtinut printr-o sită in care ai pus o hartie de filtru de cafea. Toarnă 60 ml din el într-un shaker, împreuna cu sucul de limeta, rom si gheata. Toarnă cocktailul in 6 pahare de sampanie si decoreaza-le pe fiecare cu cate o felie subțire de portocala. 

Mango Bellini

Ingrediente

Amestecul de fructe proaspete si sampanie este surprinzător si aromat. Mango Bellini este un cocktail ideal pentru zilele de vară, dar se poate bea si ca aperitiv la o ocazie speciala sau înainte de un bruch. Ca sa-l prepari, iti trebuie:

  • 1 jumatate de mango copt bine;
  • sampanie.

Mod de preparare

Curata mangoul de coajă și taie-l cubulețe. Pune-l într-un blender cu 100 ml de șampanie. Transforma-l intr-un piure fin, pe care il pui in 2 pahare subțiri. Umple-le cu șampanie rece și bucura-te de savoare. 

Sampania este excelenta si ca atare, dar la o ocazie deosebita o poți transforma în baza pentru cocktailuri delicioase.