Quiche este una dintre cele mai faimoase tarte sărate ale bucătăriei franțuzești, o delicatesă emblematică care a fost influențată în decursul istoriei și de rețetele germane. Cum ne-am găsit inspirația de această dată pe meleaguri îndepărtate, vrem să te surprindem cu o rețetă rapidă de quiche din crustă de pâine, un deliciu perfect pentru micul dejun. 

Cu siguranță te vor încânta gusturile bogate ale umpluturii și crusta crocantă, rumenă din Franzela albă Boromir. Fiind foarte hrănitoare și sățioase, mini tartele sărate merg de minune savurate dimineața, dar și ca aperitiv sau gustare rece sau caldă între mese. 

Un preparat deosebit ce poartă amprenta Franței și a Germaniei, quiche se remarcă prin umpluturile generoase și crusta din aluat fraged ca de tartă sau de foietaj. Inițial pentru rețetele de quiche se folosea aluatul de pâine care era umplut cu ouă, smântână și afumătură, urmând ca mai apoi să apară multe alte variante ale acestei bunătăți. 

Quiche în combinații gustoase de arome 

Rețetele de quiche au fost adaptate în mai multe feluri de bucătăria internațională, surprinzându-ne cu multitudinea de combinații de ingrediente pentru umplutură. Tartele sunt umplute în general cu ouă, afumătură, ceapă, smântână și brânzeturi care se topesc ușor în cuptor. Dar se poate prepara și un quiche cu legume, pentru care se folosește broccoli, praz, conopidă, spanac sau ciuperci. Pentru a obține un quiche cu carne mai light, poți înlocui afumătura cu pieptul de pui. 

Iar crusta sa poate fi făcută din aluat frăgezit cu unt, foietaj sau un aluat dospit. Una dintre cele mai îndrăgite variante de tarte sărate este negreșit Quiche Lorraine, preparatul franțuzesc fără brânzeturi, cu crustă fragedă și umplutură de ouă, smântână și afumătură. Acest preparat își are originea în ținutul medieval din Lothringen numit mai apoi Lorraine, regiune care a fost în decursul istoriei și sub ocupație germană. 

Cum prepari cea mai delicioasă quiche din pâine? 

Rețeta noastră de mini quiche se face imediat și fără prea mult efort. Întrucât Boromir îți pune la dispoziție colecția de franzele pufoase și aromate din care obții o minunată crustă, tot ce îți mai rămâne de făcut este să te ocupi de umplutură. 

Pentru ca gustul său să fie desăvârșit, te sfătuim să nu folosești brânzeturi care nu se topesc. Poți folosi brânzeturi precum Cheddar, Gouda, Gruyere, Emmentaler, iar dacă îți plac și brânzeturile cu mucegai poți prepara tartele sărate cu Camembert sau Roquefort. De asemenea, este esențial ca înainte să umpli crusta de pâine, să o coci puțin pentru a nu rămâne umedă din cauza umpluturii. 


Mini tarte pline de savoare cu Franzela Boromir 

Preparată din ingrediente de cea mai bună calitate, Franzela albă Boromir cu maia completează perfect umpluturile bogate de quiche, astfel încât să te bucuri de un gust unic, pe care nu îl vei uita prea curând. Textura crocantă a crustei din Franzela Boromir conferă consistență și savoare umpluturii ușor cremoase, astfel încât să ai parte de o experiență autentică. 

O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi și alte tipuri de pâine pentru toate gusturile, precum franzela fără sare, din graham, neagră sau integrală. Aruncă un ochi și la celelalte bunătăți cu care să gătești rapid și ușor fel și fel de rețete savuroase. Pe blog te așteaptă și o rețetă de tartă cu ciocolată și fructe, un alt deliciu inspirat de rețetele de peste hotare. 

Ingrediente mini tarte sărate 

    6 felii Franzelă albă Boromir   

    4 ouă   

    80ml lapte  

    30g ardei dulce tocat  

    35g ceapă verde tocată  

    55g bacon tocat  

    60g brânză Cheddar   

    1 linguriță de pătrunjel tocat   

    ulei de măsline   

Mod de preparare quiche 

PASUL 1 

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei de măsline tava cu forme de brioșe. Te sfătuim să pui feliile întregi în aceste forme, fără să le îndepărtezi coaja, căci crusta lor le conferă gust minunat tartelor. Lasă tava cu pâine în cuptor timp de 3 minute pentru a se rumeni frumos feliile. 

PASUL 2 

După ce ai scos tava din cuptor, te poți ocupa de umplutură. Într-un bol mare amestecă ouăle și laptele. Adaugă ardeiul tocat, ceapa și bucățelele de bacon. Pune umplutura peste feliile de pâine coaptă și presară în mod egal brânza Cheddar peste fiecare mini quiche. 

PASUL 3 

Poți lăsa delicioasele quiche la copt timp de 10 minute, după care trebuie să verifici dacă umplutura s-a închegat. În cazul în care amestecul nu este ferm, mai lasă-le în cuptor, verificând din 2 în 2 minute dacă s-au făcut. 

PASUL 4

La final presară și puțin pătrunjel și mini tartele tale sărate sunt numai bune de savurat! Le poți servi calde sau reci, iar dacă preferi să le asortezi și cu o salată de verdețuri stropită cu un dressing aromat, vei avea parte de un răsfăț și mai memorabil. 
Gătește cu bunătățile Boromir pe care le găsești pe boromirmarket.ro, și împarte bucuria gustului cu toți cei dragi!